top of page

Ademles

Bewust Beter Ademen - 8 ademlessen
7EF87865-FA4F-450C-A861-015F161AC51A.heic

Hoe werkt dat nou met je adem? Wat doet de adem eigenlijk. Want ook als je er niet op let, haal je gewoon adem. Waarom is het belangrijk om bewust te worden van de adem, de manier van ademen en wat de adem mogelijk maakt?

Als ik aan mensen vertel dat ik ook ademcoach ben zeggen ze heel vaak tegen mij: 'oh ik adem helemaal verkeerd, maar ik kan er niets aan doen'. Mensen weten niet hoe, kennen de ademoefeningen niet, of kennen de oefeningen wel maar weten niet goed wat de oefening in het lijf doet of kunnen niet geloven dat kleine oefeningen veel impact kunnen hebben omdat ze niet weten welke verandering ze kunnen opmerken. Ademwerk is ook gewoon oefening. En oefening baart kunst. 

Ik leer je graag meer over de adem. Omdat veel mensen zich in hetzelfde herkennen, en ik niet iedereen 1 op 1 kan coachen, heb ik besloten een serie van 8 lessen samen te stellen. Want... waarom zijn er wel yogalessen, paardrijlessen, tennislessen, mindfulneslessen, maar is er nog geen ademles?

Nu wel: 8 ademlessen, ter verbetering van je eigen welzijn door: 

te leren over je lijf, hoe je (brein: denken-voelen) werkt (Jip en Janneke taal), wat het effect van bepaalde ademoefeningen is, zodat jij keuzes kan maken. Ondertussen door veel te oefenen en samen te ademen, doorbreek je oude adempatronen en creëer je gezonde nieuwe adempatronen. 8 lessen over een periode van 10 weken. Dan slijt je echt een nieuwe gewoonte in, dus je merkt de verandering!

Waarom zou je op les gaan?

Loop jij tegen thema's aan in je leven die  zich uiten in 'gedoe met je ademhaling' zoals vaak ademhalen, kort ademhalen of kortademigheid, onrust, onrustig slapen of slecht slapen, moe wakker worden, niet door je neus kunnen ademen, pijn(tjes) in je lijf, slechte conditie hebben (ondanks sporten), overmatig denken, alles overdenken, ergens in vast zitten, al van alles geprobeerd hebben, ben je al een tijdje aan het volhouden?

 

De adem heeft direct invloed op onze staat van zijn, dus op ons welzijn. Misschien heeft de adem gewoon jouw interesse gekregen, maar wellicht mis jij wel dat 'welzijn', is er gebrek aan een bepaalde mate van vitaliteit in jouw lijf en leven.  

De adem beïnvloed jouw staat van zijn
&
jouw staat van zijn beïnvloed jouw adem

Deze 8 ademlessen zijn gericht op meer vitaliteit, gezondheid. Van ongezond ademen naar optimaal ademen. Het doorbreken van adempatronen, door nieuwe adempatronen te leren en integreren. 

 • 8 lessen volgens waar ruimte is voor theorie en vooral ervaren.

 • Vaste ademoefeningen die we herhalen, en nieuwe ademoefeningen, passend bij verschillende onderwerpen.

 • Welke ademoefening doe je wanneer en waarom.

 • Kleine oefeningen die je thuis goed kan inpassen.

 • Tijd om je vragen te stellen.
   

Voor wie?

Voor jou als:

 • Ademwerk je interesse heeft en je er meer mee bezig wilt zijn.

 • Je fysieke klachten hebt zoals spanningen, rugpijn, hoofdpijn, kortademig, benauwd, moeheid. Long-covid-klachten, burn-out verschijnselen, laaggradige ontstekingen. Te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, hyperventilatie, kortademigheid. pijntjes.

 • Slecht slaapt, prikkelbaar bent, laag in je energie zit, snurkt, veel gaapt/geeuwt.

 • Je (veel) sport en toch een slechte conditie hebt of snel buiten adem bent.

 • Jij je algehele welzijn wil up-liften. Wellicht ben je al met voeding en beweging bezig, en wil je ademwerk hierbij toevoegen. 

Leer over jouw zenuwstelsel, hartcoherentie, ga met de Wim Hof ademhalingstechniek aan de slag, ervaar de (helende) kracht van jouw adem. Samen leren maakt het makkelijker, is leuker, werkt verbindend! En... ervaar het ijsbad, want ook deze ervaring komt langs!

Alles op een rij:

8 lessen op dinsdagavond 

19.30 - 21.00 uur

Steenplaetsstraat 11D - Rijswijk

12 deelnemers

De laatste les sluiten we af met een ijsbadsessie (voor als je dat wil)

Kosten: €179,50 inclusief BTW

Data 2023 - serie 1: ​ VOL

21 februari

7-14-21 maart

4-11-18 april

9 mei

Data 2023 - serie 2: VOL

Woensdag-avond

10-17-24-31 mei

7-14-21 juni

5 juli

Data 2023 - serie 3: VOL

Dinsdagavond

19-26 september

3-10-24-31 oktober

14-21 november

Beschikbare data

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
bottom of page